субота, 20. јун 2009.

Romanticne komedije

Pre nekog vremena, smorena dosadom odlucim da zajedno sa dragim odgledam neki film. Sta cemo, koji cemo i konacna odluka padne na romanticnu komediju Made of honor (Kuma). Iako ni on ni ja nismo neki ljubitelji tog zanra, odlucimo da ipak pogledam film,  kao, ne da nam se da razmisljamo pa da gledamo neku glupost. Kakva losa procena, danima sam posle razmisljala o tom filmu.
Pocinje film, ona i on se upoznaju, bla bla bla, i postaju najbolji prijatelji. Divno :)
Posle odredjenog broja godina oni su i dalje najbolji prijatelji i njihovo prijateljstvo raste, pomazu jedno drugo, savetuju, tese, rade  sve drugo sto prijatelj rade. Sve to super funkcionise dok ona (pogadjate) ne nadje decka sa kojim planira vencanje.  I pozove svog najboljeg prijatelja da bude 'kuma'.
E sad, najbolji prijatelj shvata da je u stvari zaljubljen u svoju najbolju drugaricu i pocinje sistematski da opstruira njeno vencanje i da omalovazava buduceg muza. Pri tome, sve vreme se pretvara da im je naklonjen i da sa radoscu ucestvuje u pripremama za svadbu. Kakav prijateljski i ljudski gest!!!
Prolaze pripreme i ona ne sluti nista, okupirana je svojom vezom, planira vencanje, vodi racuna o svakom detalju i uvazava sve savete svoje buduce 'kume'. 
Za to vreme, nas junak i dalje gaji nade i pokusava da joj stavi do znanja sta oseca (indirektno, naravno) ali mu ne uspeva. Vrhunac je kad noc pre vencanja ne moze vise da izdrzi, dolazi u njenu sobu, kaze joj da je voli i poljubi je. NAKON TOGA shvati da je to sto je uradio ruzno i odluci da nece ni prisustvovati vencanju.
Ujutro odlazi sa namerom da je pusti da ima srecan zivot u buducem braku.
Medjutim, na pola puta do aerodroma on shvata da je ona bas prava zena za njega, okrece se, i krece nazad, ali kako sad vise ne moze istim putem on nalazi konja kojeg jase kao da to radi svaki dan od detinjstva, stize do crkve u trenutku kad ona vec treba da kaze 'Da'. Posto ipak nije toliko vest jahac sleti sa konja i na glavu uleti u crkvu. Pred zapanjenim svatovima on objavljuje svoja osecanja javno.
U TOM TRENUTKU ona shvata da u stvari voli svog najboljeg prijatelja, ostavlja mladozenju i odlaze njih dvoje sretni. Kraj.

I ostanem tako ja sa sve utiskom da sam prevarena. 

Prvo, sta je tu romanticno? Njegovo ponasanje koje je ispod svakog moralnog minimuma? Njena odluka da se uda  za drugog i obeca mu ljubav i vernost u dobru i zlu dok ih smrt ne rastavi? Ali, eto, ups, sprecena je istinskom ljubavlju?!

Drugo, sta je tu smesno? To sto je on pao s konja? To kroz kakve je on sve 'patnje' prosao zbog 'ljubavi'?

Sto se mene tice, meni je sve to daleko i od ljubavi i od prijateljstva, a nije mi ni smesno.

Нема коментара:

Постави коментар